Loading...

Centrumplan Eemnes

Het plan is een gesloten bouwblok met op de begane grond winkels en supermarkten en op de verdiepingen appartementen rondom een boven de winkels gelegen binnentuin.
Planomschrijving:
Bij het ontwerpen van dit plan heeft het “beeldkwaliteitsplan dorpshart Eemnes” van 3 mei 2005 als leidraad gediend. Structureel belangrijk daarin waren termen als “geabstraheerd traditionalisme”, indicatief aangegeven geledingen en de stelling dat gevels dienen te reageren op verschillende specifieke omgevingskenmerken.
Wij waren van mening dat dit voor het dorp Eemnes grootschalige project naast de gevraagde variatie meerdere gezichten zou moeten hebben, vertaald in vier verschillende gevels, elk met een eigen uitstraling. Hierdoor is voorkomen dat het gebouw als te projectmatig wordt ervaren en toont het zich nog meer als een verzameling individuele gebouwen.
Per zijde van het bouwblok hebben wij aan de hand van kernachtige omschrijvingen getracht de karakteristiek te definiëren. Op deze zijn verschillen ontstaan die verder gaan dan de in het beeldkwaliteitsplan aangegeven parcelleringen.
Er is een gebouw ontworpen met alleen maar voorgevels die alle een eigen karakteristiek hebben en daarmee reageren op de verschillende sferen rondom het gebouw - de Brink aan de Laarderweg, de wijkontsluiting via de Westersingel, het parkeren bij het paardenweitje en het tennispark - en die ook versterken.

Locatie:
Hoek Laarderweg / Noordersingel te Eemnes (voormalige locatie gemeentehuis Eemnes).

Omvang:
Begane grond: commerciële ruimten (±4.800m²)
1e verdieping: appartementen
2e verdieping: appartementen

Totaal: 42 appartementen
Totaal BVO: ±11.000m²

Opdrachtgever:
Leyten Vastgoedontwikkeling, Rotterdam

Status:
Opgeleverd 2012.

Bijzonderheden:
Project verkregen middels prijsvraagontwerp. « Terug naar overzicht