Loading...

De markt van Krimpen in Krimpen Aan De Lek

De vernieuwing van het centrum van Krimpen aan de Lek bestaat in totaal uit zeven gebouwen waarvan er inmiddels drie zijn gerealiseerd: de "Uitkijk", de "Primeur" en de "Waterpoort". Een vierde gebouw, het Cultuurhuis, is in uitvoering.
Planomschrijving:
Met de oplevering van de Primeur is de 1e fase van de realisatie van het nieuwe dorpshart afgesloten. De Uitkijk aan het doorsteekje naar de oude haven, op de plaats waar vroeger de brandweer zat, is al geruime tijd geleden opgeleverd en ook de Waterpoort met  gezondheidscentrum en appartementen is al gerealiseerd.
Onlangs is de uitvoering van het volgende bouwblok met cultuurhuis en huurappartementen gestart en langzamerhand worden de contouren van het nieuwe marktplein zichtbaar. Met name door de Primeur wordt het beeld en de sfeer van het marktplein bepaald: een sfeervolle levendige en gezellige dorpse plek waar je elkaar kunt ontmoeten. Een prachtige plek om aan te wonen. Heel anders dan vroeger.
Op een informatieavond kon een geïnteresseerde mevrouw het bijna niet geloven. “Gaan jullie dit echt zo maken?” vroeg ze ongelovig. Wonen aan het plein, in mooie en allemaal verschillende gebouwen,  leuke architectuur alsof het altijd al zo is geweest, de plaats in Krimpen waar het gebeurt. Een plein met alle voorzieningen, de auto van de bewoners kan geparkeerd worden in de parkeergarage. Het moet geweldig zijn om op zo’n plek te wonen. Aan de voorzijde het leven op het plein, aan de achterzijde de rust van een prachtige daktuin, eigenlijk meer een dakpark, want je kunt er wandelen. Een groene oase met zitjes, een veilige plek voor kinderen en een prettige plek om elkaar informeel te ontmoeten.

Locatie:
Centrum Krimpen aan de Lek

Omvang:
de ‘Uitkijk’ Woon-zorgvoorziening met 15 appartementen ± 1550 m²
de ‘Primeur’ Supermarkt, 10 winkels en 42 appartementen ± 6550 m²
de ‘Waterpoort’ Gezondheidscentrum, 4 winkels, 28 appartementen en 3 groepswoningen ± 6250 m²
het Cultuurhuis Cultuurhuis, winkel/horecavoorziening en 12 appartementen ± 3250m²

Opdrachtgever:
Artica Vastgoedontwikkeling, Rosmalen

Status:
Opgeleverd:
de Úitkijk’: 2013
de ‘Waterpoort’: 2014
de ‘Primeur’: 2015

Bijzonderheden:
Project in samenwerking met Berry Dillen. « Terug naar overzicht