Loading...

Van Lanschot Bankiers in Hilversum

Restauratie villa tot bankgebouw.
Planomschrijving:
Medio 2006 ontvingen wij de opdracht voor een nieuwe vestiging voor F. van Lanschot Bankiers in Hilversum. Het beoogde pand, een villa aan de ’s-Gravenlandseweg, dateert van omstreeks 1890. De oorspronkelijke naam was "Villa Blanda", maar het pand was beter bekend als onder de naam "White House".

We troffen een landelijk aandoende villa in chaletstijl, die in haar glorietijd een prachtig woonhuis moet zijn geweest. De villa oogde  echter nogal uitgewoond. Veel authentieke details waren niet meer aanwezig. Dat gold voor het exterieur, maar vooral ook voor het interieur. Uit onderzoek bleek bovendien dat van de oorspronkelijke kleurstellingen in de gevels niet veel meer over was.

Op basis van historisch onderzoek, waarbij onder andere oude prentenbriefkaarten van rond de eeuwwisseling (begin 20e eeuw) én ons eigen kantoor (dat uit dezelfde tijd stamt) een rol speelden, is de villa zowel aan de buitenzijde als de binnenzijde grotendeels in de oude luister hersteld. Enkele toevoegingen die programmatisch noodzakelijk waren, zoals een noodtrap en een lift, zijn op passende wijze en binnen de historische kaders opgelost.

Locatie:
's-Gravelandseweg 178, Hilversum .

Omvang:
Renovatie bestaande villa ±650m²

Opdrachtgever:
F. van Lanschot Bankiers N.V., 's Hertogenbosch.

Status:
Opgeleverd 2009. « Terug naar overzicht