Loading...

Hof van Callenbroeck in Barneveld

huurappartementen en koopwoningen
Planomschrijving:
Door de sloop van de gasfabriek, een bouwmarkt en een sociale in Barneveld ontstond de ruimte om op deze plek het dorpse weefsel te herstellen en het grote halfopen binnenterrein om te vormen tot een nieuwe woonbuurt met de naam "Callenbroeck". Het plan bestaat uit een randbebouwing in de vorm van een V-vormig appartementen¬gebouw met achtentwintig huurappartementen en een tweekapper met daarachter een nieuwe woonbuurt met dertig koopwoningen.

informele woonsfeer
De sfeer in de nieuwe woonbuurt is informeel en vormgegeven als een erf, waar de ruimte door auto, fietser, voetganger en spelende kinderen wordt gedeeld. Groen speelt een belangrijke rol. Zo zijn bestaande bomen nagenoeg allemaal gespaard.  Alle woningen grenzen met een voortuin aan dit erf, waarbij de overgang tussen openbaar en privé gestalte heeft gekregen middels een lage groene haag.

ingetogen architectuur
De architectuur van de woningen en het appartementengebouw is ingetogen, niet expressief. "Beheerste variëteit" en "eenheid in verscheidenheid" zijn uitgangspunten die wij ook hier bij het vormgeven hebben gehanteerd. Het architectonische beeld dat wij hebben nagestreefd bevat klassieke kwaliteiten, die hier vertaald zijn middels een eigentijdse detaillering. De vormentaal, de toegepaste materialen en de kleuren zijn tijdloos en duurzaam van aard.
Op deze wijze menen wij een woonbuurt te hebben geschapen waar het prettig wonen en vertoeven is en die zich voegt in het Barneveldse.

Locatie:
Hoek Schoutenstraat - Kallenbroekerweg te Barneveld

Omvang:
Totaal 60 woningen

24 stuks Rijwoningen
  6 stuks   Tweekappers
  2 stuks Vrijstaande woningen
28 stuks Appartementen: 9x koop en 19x huur 

Opdrachtgever:
De Bunte Vastgoed, Ede

Status:
Opgeleverd: 2013 


« Terug naar overzicht