Loading...

Rengerswetering in Bunschoten-Spakenburg

Rengerswetering in Bunschoten-Spakenburg is een woningbouwplan volgens een masterplan dat dateert uit 2005 en bestaat uit zeven eilanden met onder andere in totaal ca. 1600 woningen.
Planomschrijving:
Allereerst zullen de drie meest zuidelijke eilanden, grenzend aan de Nijkerkerweg, worden ontwikkeld. Het eerste eiland is nagenoeg gerealiseerd en ook het tweede eiland is inmiddels in uitvoering.

Op het eerste eiland worden op markante plekken in het plan vier appartementengebouwen gebouwd: "De Verbinding", "Het Hoekhuys", "Rengesteijn" en "Het Oosterhuys". Deze gebouwen zijn ontworpen als waren het ooit geclusterde bedrijfsgebouwen, waarin nu gewoond gaat worden. Dit refereert aan het bedrijvige karakter van Bunschoten-Spakenburg. Het eiland wordt gecompleteerd met een gevarieerde verzameling grondgebonden woningen: gevarieerd in programma én in typologie. Door ieder bouwblok als een aparte opdracht te beschouwen wordt nadrukkelijk gestreefd naar het realiseren van een wijk met een dorps karakter en een dorpse schaal.

Locatie:
Rengerswetering te Bunschoten-Spakenburg

Omvang:
Eiland I: 156 Grondgebonden woningen en 74 appartementen in verschillende prijssegmenten.
Eiland II: 160 Grondgebonden woningen en 49 appartementen in verschillende prijssegmenten.

Opdrachtgever:
De Bunte, Ede

Status:
Deels opgeleverd, deels in uitvoering en deels in voorbereiding « Terug naar overzicht